zzlnp9r8lbxjefuclg3qsvy4jvgybc

Motvallsa din hjärna och mönstra om ditt arbetsliv 

jun 30, 2020 | blogg, kreativitet

Ett nytt mönster, vad är det för nåt? I min hjärna?

Jo men det är ju så att vi gärna tar genvägar. Ni vet i livet. Över huvud taget. Både privat och i jobb. Och det är ju för att det är enklare. Att vi är vanedjur som gärna tar det enkla före det svåra och utmanande. Snabbare, säkrare, tryggare…helt enkelt jäkligt smart, i många fall. 

Men inte när det gäller att komma vidare i livet, och kliva framåt och växa. Då händer det just inte så mycket med oss när vi håller oss till den vanliga rutten. Vi behöver alltså gå i gräset istället för på stigen. Vi behöver gå barfota istället för med tjocka sulor.

För att skapa. För att utvecklas. För att blomma!

Så tänk om… du skulle vara motvalls din hjärna och gå emot det invanda. Till och med på jobbtid. Jag vet att det som händer då är att nya förbindelser skapas, nya synapser, nya spår tar sig fram i och till din hjärna. Och samtidigt som vi rent fysiskt förändrar vår hjärna frisätts vår kreativa energi. Det är sant! Det blir som en flerstegsraket, domnioeffekt, kalla det vad du vill. Att vara modig och gå en annan väg gör oss friare. Och därmed mer mottagliga till att testa nya saker, lära oss nya saker, lära oss vara kreativa inom ett nytt område. 

Så det är det som vi behöver! Bryta oss loss från oss själva. 

Rent konkret då så behöver vi i vårt vardagliga arbetsliv ta dessa tre steg: 

  • Slänga oss själva i väggen! Och vara den där wanna-be skaparen för en liten stund, den vi vanligtvis inte tror oss vara, inte vågar vara. Bara testa! Vi kan ju om inte annat fnissa åt rollspelet om vi inte skulle lyckas. (Och skrattar man så lever man längre som mina barn säger.) 
  • Avsätta tiden för att skapa ny rutter! Alltså det krävs ju inte eoner av tid, utan bara expandera tidsåtgången för nästa lösning du ska skapa med 50% så frigörs den kreativa energin i din hjärna. 
  • Exponera oss för sanningen! För så fort vi uttalat inför andra att vi vill något, något mer något större något nytt, så skapas det också utrymme för oss att ta den platsen. Helt plötsligt finns luften och platsen. Och andra blir både inspirerade och avis på vårt mod! Som du ser vi spiller till och med över på andra… guldigt!

Do it! Du kommer att överraskas av dig själv! Bli stolt över dig själv!

Join the Community!

Get to know others wanting to make magic and take their brand into the digital age.
Our free facebook group gives you connection to likeminded creative (e)motional souls!
Get tips and free resources by joining us!

Kom igång med rörligt -
gratis checklista!

anna@annasmotionclub.com

Häng med mig in i min värld

Pin It on Pinterest

Share This