Så blev jag bästa vän med motion design

mar 20, 2020 | Blogg

När jag började plugga grafisk design på Berghs School of Communication i Stockholm så lärde jag känna motion design och After Effects för första gången. Några veckor in i kursen visste jag, this is it! Jag har hittat hem! Vad hade jag egentligen sysslat med innan det här?

Jo, jag hade spenderat 10 år med att glömma det magiska i att skapa rörligt!

För det var egentligen redan i gymnasiet som jag började producera, regissera, skådespela och rita mina egna skolpresentationer som filmer. Jag klippte ihop och berättade historier. Historien om Colombias blodiga gerilla, hur ett klätterförsök på Mount Everest kan döda dig, Irlänska politiska historien, djurförsök på svenska, engelska och spanska. Talande sockor liknande Syster Yster fick ge spanskaeleverna en genomgång av Spaniens dåtid. (Det blev faktiskt en film som skickades som inspiration till EU-komissionen!) Redan där och då hade jag hittat hem egentligen.

Nyfunnen kärlek

Men sedan gjorde några jobbiga händelser i livet mig ofokuserad. Jag spenderade några år med att virra runt och göra saker som låg långt ifrån mig själv. Tills jag på Berghs-lektionerna redde ut var min verkliga passion ligger. Och det var verkligen som en nyfunnen kärlek i livet! Sedan dess vill jag inte göra något annat än animera och dela med mig av det roliga! Och det bästa av allt, vet du vad det är? Det är inte så svårt som man kan tro. Motion och animerat kan bli dina bästa vänner också!

Mer Blogg

Kom igång med animation
gratis checklista!

Häng med in i min animerade värld

Pin It on Pinterest

Share This