Kursen

Kurs Adobe After Effects

Animera som en rockstar och skapa den rörliga kommunikation du behöver kunna erbjuda och leverera till ditt team och dina kunder.

Du får knepen och verktygen som kan lyfta ert varumärket till en ny, modern nivå! Det blir lätt och roligt att skapa animationer och motion graphics för vår digitala nutid.

Alla kan animera-programmet, min after effects-kurs som tar dig från statisk till rörlig design på 8 veckor. Bli go to personen för rörligt idag! 

 

Kurs i after effects – vad får jag?

Rörlig kommunikation ger resultat. Animerad grafik väcker intresse och gör intryck på mottagaren – med enkla medel.
Ändå upplever många kommunikatörer och formgivare att det är svårt att komma igång med arbetet att animera
och uppgradera den befintliga grafiska kommunikationen med motion design.
Det vill jag ändra på!

Min kurs tar dig från total förvirring till att du blir självgående i basic motion design och rörligt marknadsföringsmaterial.
Du har drivet inom dig och kommer att ha friheten att skapa det du vill efter min after effects-kurs. Häng med!

 

Detta ingår i min kurs
i Adobe After Effects

  • Grunderna i animation och motion design
  • Enkla knep för att göra intryck på ett slagkraftigt sätt med snygga texter, rörliga grafiska element och infografik
  • Paketera det visuella intrycket av ert företag, förädla er grafiska profil med små medel och skapa mallar och guider som kan återanvändas om och om igen
  • Kom i gång med de vanligaste effekterna. Animera logotyper, addera rörliga element till er grafiska profil, skapa symboler och grafik som rör på sig, lätta upp texter för informativa budskap,  skapa rolig infografik och explainers. Gör mallar för sociala medier, instastories och andra kanaler.
  • Praktiska genomgångar och guidade övningar kring smarta genvägar, filformat och komprimering, hur du sparar ut filer och får det att funka i olika kanaler.
  • Bli självgående i att enkelt och snabbt skapa rörliga enheter som annonser, skärmar, skyltar, affischer, event, trailers och content. 
Anna´s Motion Club, Anna
C
C
C

/Kicki Ajax - Grafisk formgivare Fräulein Design
/Regina Clevehorn
/Jenny Gustafsson - Kommunikatör svensk tecknare
/Magnus Borg

Har du inte tid att gå en kurs i after effects?

Jag förstår dig! Tiden är förbi då vi kunde avsätta flera dagar för att åka iväg på heldagsutbildningar.
Min kurs i after effects är anpassad till dig som har fullspäckade arbetsdagar men som kan investera 2,5 timmar i veckan
(lektion+coachingsession) plus tid att lösa veckans uppgift (8–16 h/vecka). När du löser uppgifterna bygger du både upp eran rörliga grafiska värld
och arbetar fram mallar som är återanvändbara för er på både kort och lång sikt. 

Du får tiden

Du avsätter tid regelbundet i den här after effects-kursen – när det passar dig. Under det här kontinuerliga arbetet under programmets 8 veckor ser vi till så att det verkligen händer. Din investerade tid kommer att ge resultat direkt.  

Du får de bästa tipsen

 Du får mina bästa smarta tips, tricks, genvägar och praktiska verktyg som jag utvecklat under mina tio år i branschen. Inbyggda funktioner som gör att animationerna ser riktigt professionella ut med enkla medel, och tips på gratis funktioner som gör ditt arbete än mer kreativt och smart.

Du får kunskapen i portioner

Du får kunskapen i lagom stora portioner – som du snabbt kan omsätta i din egen verksamhet. Varje steg i programmet innehåller en kort och koncis inspelad modul som du själv går igenom i din egen takt och du får verktygen och de konkreta uppgifterna du behöver för att direkt använda dina nya förmågor i ditt dagliga arbete. 

Du lär dig paketera enhetligt

Du lär dig också grunderna i att paketera ett varumärke med enhetlig visuell kommunikation. Bygg dina kanaler med allt i samma linje. Så att vinjetter, toppbilder, undertextning, cred-listor, namnplattor, ramar och bakgrunder – alltid hänger ihop.

Du lär dig steg för steg

Du lär dig steg för steg, på plats hos dig, i din verksamhet. Du kan därför direkt implementera varje steg av programmet i din dagliga grafiska produktion av marknadsföringsmaterial och behöver inte ta dig iväg till någon kurslokal på en viss tid.  

Du får handledning på vägen

Självklart får du även löpande och trygg handledning av mig – så att du slipper börja om från början varje gång! Jag är din hjälpande hand i animationsvardagen. Jag finns med dig steg för steg och kan ta dig vidare när du fastnat.  

Boka ett kom igång-samtal med mig!

Vi pratar igenom dina önskemål, drömmar och behov helt förutsättningslöst, jag ringer dig på inbokad tid.

Hur är programmet upplagt i min after effects-kurs?

Ett steg-för-steg online coaching program, där teoretiska träningsmoduler på distans varvas med veckovisa online Q&A-meetups under åtta veckor. 
Samt inte minst personlig video-feedback på just din rörliga design, skapad under den här after effects-kursen.

Week 1

startkit Visuell genomslagskraft

Introduktion till att använda motion design och rörlig kommunikation, genomgång av dina framgångsfaktorer i den rörliga världen. Grundläggande genomgång av Adobe After Effects gränssnitt och basal ”set up” i enlighet just din grafiska profil. Animera dina första moves!

Week 2

Det rör sig! - steg 1

Introduktion till rörlig annonsering, tillvägagångssätt och viktiga kom ihåg. Enkla tips och knep för att koka soppa på en spik och optimera det material som finns till hands. Introduktion till att animera text och objekt, och jobba med basala ljudeffekter.

Week 3–4

Det rör sig! - steg 2

Introduktion till rörlig infografik och content. Grundläggande designtänk och livsviktiga parametrar som lyfter din animation till högre nivå. Genomgång av animations-tekniker för information, former och stillbilder, och enkelheten i att göra allt i ett och samma program.   

Week 5–6

Det rör sig! - steg 3

Grunderna i att paketera ditt varumärket för olika kanaler, enhetligt och i linje med din kompass. Prioritera och välj fokus, det ger dig mer tid att animera och skapa rörligt innehåll. Genomgång av viktiga byggstenar i din paketering som ger möjlighet att linjera all din digitala kommunikation i samma manér och med återanvändbara delar jobbar du i snabbare takt framöver.

Week 7

ENHETLIG känsla oCH KRAFT

Pimpa dina rörliga produkter för maximal visuell impact. Besluten som ger dig en enhetlig look och som gör att du kan jobba i lugn och ro men som också ger dig kreativ styrka att leka runt i programmet. Återanvändbarhet blir en av dina nycklar till framgång. 

Week 8

ETT BESTÄNDIGT ARBETSSÄTT

Genomgång av smart och effektiv kontinuitet i det rörliga arbetsflödet. Orientering i renderings-specifikationer och kanalkrav. Framtidssäkrar med mallar som kan återanvändas gång på gång. Skapar en hållbar arbetsgrund för att fortsatt kunna vara kreativ och leverera nya rörliga produkter. 

Har du frågor kring after effects-kursen?

Hur många deltagare är det i min grupp?

I gruppen kommer det vara 8–10 deltagare som kommer från olika organisationer och företag men som alla vill lära sig att jobba med rörlig kommunikation och möter liknande frågor och hinder i sitt dagliga arbete. Det gör att ni kommer att få möjlighet att utbyta erfarenheter men också att era gemensamma frågor och diskussioner med mig kommer att ta er längre framåt i processen.

Hur mycket jobb krävs det av mig?

Ja, givetvis krävs det att du är engagerad och intresserad av att komma igång med just rörlig kommunikation. Att du jobbar kontinuerligt under alla programmets veckor för att på bästa sätt kunna tillgodogöra dig allt nytt du får möjlighet att lära dig.

Modulen i sig är mellan 1-1,5 timmar och gruppträffen 1 timme, förutom den tiden så krävs det mellan 8–16 timmar för att göra de uppgifter som varje modul i den här kursen i Adobe After Effects.

Har du möjlighet att lägga mer av din arbetstid så är det naturligtvis en fördel då du kan arbeta ut dina nya mallar i detalj.

Har du mindre tid till ditt förfogande får du välja ut vilka delar du vill göra under programmets gång och fortsätta med andra byggstenar när programmet är slut. Du har tillgång till hela kursen i Adobe After Effects efter avslutat program och har då möjlighet att grotta ned dig ytterligare i materialet.

Vad händer när jag skrivit upp mig och betalat?

När du har betalat programmet får du genast tillgång till den första kursmodulen. Du får också tillgång till en privat grupp för enbart kursdeltagarna där du kan chatta med de andra som är med i kursen och med mig under hela programmet! Där får du också länkar till gruppcoachingsamtalen samt information om hur du delar med dig av det du skapat för att få online feedback från mig. 

Behöver jag ha Hollywoodproducerat material?

Du behöver inte har filmat material eller stillbilder som är gjorda av de bästa producenterna. Utan här lär du dig jobba med det material som finns tillhands och skapa magi av det. I det animationsprogram vi jobbar med kan du enkelt skapa professionell och kreativ höjd med det du redan har! 

Ger after effects-kurs garanterat resultat?

Jag har ett track record av att ha hjälpt många personer att komma igång med rörlig kommunikation, både med de rätta verktygen men också med min support och vägledning på vägen till att kunna animera. Jag tar dig från A till B bara du lägger den tid som online-kursen kräver och det engagemang som övningarna och deltagandet behöver så kommer du att få resultat.

Kommer jag att få tillgång till allt innehåll på en gång?

Du får tillgång till alla moduler på en gång. Dock bygger de på varandra så det är nästan ett måste att göra de i kronologisk ordning.  När du får mer kött på benen och avancerar i dina animationskunskaper kan du också bygga mer och mer avancerade enheter. 

Kommer jag fortfarande att behöva en motion designer eller kommer jag klara mig själv?

Du kommer att klara dig själv i ditt dagliga arbete med motion design! Efter kursens samtliga delar som ges steg för steg kommer du att vara självgående och du har då fått alla de verktyg du behöver för att på ett enkelt sätt kunna jobba med rörlig kommunikation i ditt företag och organisation. Sen är det bara att använda och omsätta alla dina nyfunna verktyg för att skapa de resultat du drömmer om.  

/Anna Isberg Svärd, AD Isberg Produktion
/Karin Haglind - Kommunikatör kommunals A-kassa
/Anna Lindelöw Mannheimer - Food Pharmacy
/Anna O Söderström, Anna O Formgivning
/Nicole Gustafsson - Sociala Medier Redaktör Aftonbladet
/Andrea Norden, Norden Studio
/Kathrin Wikström - Kommunikatör Pite Energi

Boka in ett rådgivnings-samtal med mig!

Boka in mig på ett samtal så går vi igenom dina behov och önskemål helt förutsättningslöst, jag ringer dig på inbokad tid.

Kom igång med animation
gratis checklista!

Häng med in i min animerade värld

Kom igång med rörligt!

Få tips, trix och inspiration i din inbox. För ett animerat arbetsliv!

Ja! Kolla din mejl!

Pin It on Pinterest