Tre vanliga misstag inom animation

apr 20, 2020 | Blogg

Det finns många fördelar med att addera rörliga element i din kommunikation. Att synas och få uppmärksamhet, att väcka känslor och levandegöra dina budskap är några av möjligheterna!

Men för att du inte ska tappa sugen och stjälpa dig själv när du producerar behöver du ha koll på några grundläggande saker. Här får du en kort genomgång av de vanligaste misstagen vi gör när vi skapar rörligt och hur du redan nu från början kan undvika dem och spara på din egen tid. På samma gång blir du mer slagkraftig!

Det går för långsamt

Du gör en för lång video och den innehåller egentligen inte tillräckligt mycket material för alla de långa sekunderna. Tänk på att du har bara en två–tre sekunder på dig att haffa tittarens uppmärksamhet. Kanske får allt plats på de tre sekunderna? Och du slipper till och med att animera de extra sekunderna. Du har redan sparat in en massa arbetstid! Utmana dig själv i varje nytt arbete och tänj dina gränser, till det kortare.

För mycket text

Vi har så mycket vi vill säga. Men när det kommer till rörligt så ska vi korta korta korta. EN bra mening med information är starkare än tio. Därför, ta som regel att korta ditt material till en tredjedel av det du tänkt dig. I det animerade – ta bort onödiga ord och utläggningar. Jobba med ledord som bygger på varandra snarare än hela meningar. Låt din yta och dina frames vara luftiga. Luft ger plats åt det väsentliga.

För cheezy musik

Det där med ljud ska ju vara bra. Ofta lägger man på ett ljud för att – ja det är ju video, då ska man ju ha ljud. Och absolut, ljud förhöjer och gör att ditt material slår an fler sinnen hos tittaren. Vi jobbar både med det visuella och det auditiva. Men en cheesy låt kan vara något som stör mer än förhöjer. En sådan låt kan vi skippa. Hellre tyst än något som irriterar. Har vi en deal?

Tre ledord för framtiden

Värna om det lilla, det fria utrymmet och tystnaden. Håll dem i handen så klarar du dig långt!

Ladda ned min gratis checklista för att komma igång med rörligt så får du ännu fler tips och trix, fyll i ditt namn och mejl här nedanför!

Mer Blogg

Kom igång med animation
gratis checklista!

Häng med in i min animerade värld

Pin It on Pinterest

Share This