Bygg ett rum en värld i After Effects

maj 20, 2021 | Tips

Nu du, nu ska du skapa ett rum – en värld! Nämligen din värld. När du skapar en rörlig enhet så är din värld din grund, din jord att stå på. Du kanske knappt har något att jobba med, men då skapar du helt enkelt ett rum eller en värld av materialet du har. It´s as simple as that! Och då behöver du tänka tre enheter! Lyssna här:

De enheter jag vill att du inkluderar när du skapar ditt rörliga rum är:

  • En stillbild (eller video om du råkar ha det)
  • Ditt budskap & avsändare (alltid avsändare)
  • Lägg till en enkel effekt

Du kan jobba med en och samma stillbild i flera lager. Genom att klippa och maska ut olika delar av bilden så kan en och samma bild bli mycket djupare och mycket mer! Eller så bygger du ihop en stillbild av en person – en profil, med en annan stillbild – en miljöbild. Och så lägger du en lampa som en sol! Vóila! Addera sedan en text och en effekt så har du dina tre enheter och din egna lilla värld.

Materialet i sig behöver inte vara tipptopp. Materialet är ingen begränsning för dig. Materialet är helt enkelt dina förutsättningar för att koka soppa på en spik och med motion design kan du lyfta materialet enormt mycket. 

När kan du använda dig av det här:

ALLTID! Till exempel för att göra dina rörliga annonser där du bara har stillbilder eller grafiska element som material att jobba med. Genom att använda enkla inbyggda effekter, hitta de stillbilder du behöver till din värld och rita upp enkla grafiska element så skapar du ett rum, en plats, en värld åt tittaren. Du ger materialet liv med din kreativa värld, och besökaren mer, er känsla och er story. Vilka är dina tre enheter?

Kul att du följer med in i min och Annas Motion Club värld så lär du dig mer om rörligt. Och läs om varför du ska haffa det kraftfullaste programmet för att skapa rörligt. Det läser du om här! 

Mer Tips

Kom igång med animation
gratis checklista!

Häng med in i min animerade värld

Pin It on Pinterest

Share This