Bug inom animation

maj 23, 2021 | Animationslexikon

Bug

Bug eller DOG! Bug/network bug eller digital on-screen graphic, DOG, är som en vattenmärkning med kanalens logotyp för att vi ska kunna identifiera vem sändaren är. Det här är ju något som de absolut flesta tv-kanaler använder sig av. En “logo-bug” som jag brukar säga. Med en logobug kan vi öka vår varumärkeskännedom och det blir som en permanent visuell ident. Vi brandar vårt innehåll. Och vi till och med copyrightar vårt innehåll eftersom logobuggen blir inbränd i vårt material. Det blir alltså svårare för någon annan att ta materialet och sprida det vidare som sitt. Det är välan smart ändå!

Hur och varför

Men se till att hålla det cleant och lowkey, subtila rörelser är allt som behövs i en logobug. Eller helt enkelt stillhet. Kanske stör den rent visuellt, täcker över ibland, men den ska inte vara större än den behöver eller röra sig mer än den behöver. Men jag, jag gillar logobugs! För att vi vill och kan visa att vi är connectade med innehållet, det är vi som visar det här, det här är vår story, vårt budskap, vår sändning, vårt material, vår produktion. 

Live-bug

Vi kan addera en ordet LIVE om vi sänder live, vilket görs per automatik i många live-sändnings funktioner som finns numera. Ett starkt budord för att visa att det är just live, just nu sänder vi det här till dig. 

Score-bug

I sportsammanhang när vi kan se resultatet i ena hörnet av skärmen, då kallar vi det för en score-bug. 

Alternativ

Vi kan använda utrymmet även till att marknadsföra kommande program eller sändningar, smart när vi ändå har tittarens attention. Men likaså här, informera men inte distrahera!

Lär dig vad trailer är för något i rörliga sammanhang!

Mer Animationslexikon

Kom igång med animation
gratis checklista!

Häng med in i min animerade värld

Pin It on Pinterest

Share This