Trailer inom animation

jan 9, 2022 | Animationslexikon

Förhandspublicitet innan mästerverket släppts

Utvalda detaljer, det mest intressanta ur en film, ett tv- eller radio-program lyfts ut och klipps ihop. Denna nya enhet – en trailer – ger dig en sneak peak, lockar till köp och ger förhandspublicitet. En trailer visas innan ett ‘verk’ släppts.

Så det är inget mer komplicerat än det. 😉

En trailer är några minuter lång och är längre än teaser och som jag skrivit om här. Slutresultatet – din färdiga trailer ska kapas till under två minuter!

Din uppgift

De tre sakerna du behöver ta fram är berättarröst, text och kanske musik till trailern. Addera dem till din visuellt destillerade enhet. Texten och manéret på den är välan vårt favoritområde, vår expertis… så fokus på det!

Det här är kanske inget du kommer att skapa dagarna i ända men ändå! Väl värt att känna till skillnaden på teaser, trailer och promo – beskrivet här. Så att du kan svänga dig och förklara för kund, team och chef!

När du kan skillnaderna kan du enkelt prata om vad det är som ska skapas, vilket format det är ni ska sikta in er på och vad den ska innehålla. 

Hur tänker vi oss då en bra trailer?

Vi kan också ha åsikter om hur den ska utformas. Ska den avslöja hela berättelsen eller bara ge en liten förhandstitt på vad innehållet blir? Vad tycker du? Jag förespråkar själv att slippa se hela handlingen innan jag ser på filmen eller programmet i sig – jag vill inte veta hur det slutar. Jag vill ha en trailer som enbart lockar! 

Promo är ett närbesläktat ord, läs om ordet promo i media här.

Mer Animationslexikon

Kom igång med animation
gratis checklista!

Häng med in i min animerade värld

Pin It on Pinterest

Share This