zzlnp9r8lbxjefuclg3qsvy4jvgybc

Showreel – som en rörlig portfolio

maj 1, 2021 | Animationslexikon, blogg

Ja vad är en showreel

Visa ditt verkliga jag kanske vi kan översätta det med! En lite poetisk tolkning men egentligen helt sann. Men jag skulle också vilja kalla det:

Vårt kreativa CV

Det är en resumé som promotar oss själva gentemot arbets- och uppdragsgivare, agenter, producenter och byråer. En showreel är det format där vi kan och vill förmedla oss själva och vad vi kan inom vårt område. Vi visar vad vi går för!

Det är som en kort video där vi lägger ihop det arbete vi gjort, genom alla tider. Vi skulle kunna kalla det för en rörlig portfolio, som för en konstnär eller deisgner där en sätter ihop en portfolio med sina bästa alster/arbeten för att söka nya jobb. 

Det som inte skrivs i text visas visuellt, en rörlig visuell framställning av våra skills. Så vi väljer ut det bästa och sammanfogar till en sammanhängande enhet. BAM! 

Den kan vara några sekunder men också några minuter lång! Givetvis beroende på hur mycket vi har att visa i förhållande till uppdraget vi söker. 

Vilka kan använda sig av en showreel

Det är ju inte bara kreatörer som exempelvis animatörer och motion designers, som använder sig av dessa, utan även filmfotografer, filmklippare, skådisar, röstskådisar och ljusdesigners.  

En corporate showreel är när ett företag som inte är i underhållningsbranschen gör en showreel som marknadskommunikation eller i PR syfte, eller för att jobba om eller ut sitt varumärke.  

Synonymer/liknande ord kan vara

  • Demoreel
  • Sizzel reel
  • video reel
  • promo video
  • pitch reel

Ja nu har vi många alternativ att svänga oss med!

Läs om fler rörliga ord och vad de betyder, här kan du läsa om ordet bumper!

Join the Community!

Get to know others wanting to make magic and take their brand into the digital age.
Our free facebook group gives you connection to likeminded creative (e)motional souls!
Get tips and free resources by joining us!

Kom igång med rörligt -
gratis checklista!

anna@annasmotionclub.com

Häng med mig in i min värld

Pin It on Pinterest

Share This