zzlnp9r8lbxjefuclg3qsvy4jvgybc

Explainer en förklarande video

jan 29, 2021 | Animationslexikon, blogg

Ja vad är det där egentligen, det där ordet som återkommer överallt i rörliga sammanhang. En explainer, en explainer video, en förklarare, en förklarande video, en steg för steg beskrivare, en animerad reklamfilm, en informationsfilm – orden är alla synonymer till varandra. En explainer förklarar en produkt eller en idé och ökar publikens förståelse för det som det berättas om och förklaras. 

Syftet varierar

Den kan göras utifrån ett marknadsföringssyfte, eller för utbildning inom ett ämne eller område eller helt enkelt ge kundservice. Det kan vara datavisualisering, storytelling, produktbeskrivning, instruktioner, flödesbeskrivning, en step-by-step guide till något eller till hur något utförs, så begreppet har stor vidd.

Uttryckssättet varierar

Uttryckssättet kan variera och den kan produceras som helt animerad, helt tecknad, vara vanlig film med skådisar eller i stop motion form. Vad som passar bäst beror ju helt enkelt på publiken en riktar sig till, målet med det hela och målgruppens preferenser. 

Längden varierar

Längden ligger oftast under 2 minuter. En 30–60 sekunders film är många gånger tillräcklig i sitt omfång och innehåll. Testa själv genom att kolla på videos och bedöm hur lång ditt attention span är, tajma och ta till dig resultatet för din egna kommande explainerproduktion. 

Ordet showreel kanske du hört talas om, men vet du vad det är? Det kan du läsa om här! 

Join the Community!

Get to know others wanting to make magic and take their brand into the digital age.
Our free facebook group gives you connection to likeminded creative (e)motional souls!
Get tips and free resources by joining us!

Kom igång med rörligt -
gratis checklista!

anna@annasmotionclub.com

Häng med mig in i min värld

Pin It on Pinterest

Share This